Шеф готвачът на Янис

С гордост ви представяме  шеф готвачa Янис


  Завършила кулинарно училище в Пловдив, стажувала в едни от най - известните ресторанти в Слънчев бряг, Несебър, Приморско, Бургас, Таня Янчева трупа завиден опит  в готварството и  с годините предава страстта си към готвенето на своята  дъщеря.

   Диди  Янчева - икономист по образование влиза в кухнята с идеята да помага на своята майка в приготвянето на вкусни ястия и обслужването на клиентите. И така започва всичко...

    В 2006г, Диди Янчева започва да работи като помощник готвач и усвоява тънкостите на българската национална кухня.

   През 2008г се специализира в приготвянето на риба,рибни ястия и морски дарове

   В 2010 г  шеф Янчева със замах въвежда в менюто различни морски дарове, непознати  за голяма част от българина и рядко срещани  черноморски риби и обитатели

  През 2015г в бистро Янис вече осезаемо се усеща Средиземноморския полъх

   Непрекъснато обучение и любов към храната - това е мотото на майка и дъщеря, отдали се изцяло на своята страст

   В менюто в  хотел - бистро Янис   те са включили предимно Черноморска риба и морски дарове, които се доставят  лично от собственика - рибар  на хотела.

   Прясна риба, миди, раци, рапани и скариди можете да опитате пресни и свежи директно от рибарската лодка.

   Местни рибари и водолази помагат на собствениците в  бистрото винаги да  поддържат количества от морската храна , които да достигнат до всеки един клиент, решил да похапне в  "Янис "

   "Добрата храна е резултат от  добрата  рецепта, от свежестта и качеството на продукта,  добит от местни ферми  и съобразен със сезона." -това заявяват семейство Янчеви и са категорични в избора си. 

    Готвенето за тях  е удоволствие, което се постига чрез перфекционизъм, хигиена  и здрава дисциплина.

 

 
Вижте още